Iuventa na ceste do LM proti Ferencvárosu, Prešov čaká Maccabi

03.07.2012 Celý región

Viedeň 3. júla (TASR) - Slovenský ženský šampión Iuventa Michalovce narazí v priamom boji o miestenku do skupinovej fázy hádzanárskej Ligy majstrov na maďarský Ferencváros Rail Cargo. Prvý zápas je na programe 19. alebo 20. septembra v Michalovciach, odveta 22.-23. septembra na maďarskej pôde.

Hádzanári Tatrana Prešov dostali za prvého súpera v boji o skupinovú fázu Ligy majstrov 2012/13 izraelský tím Maccabi Srugo Rišon LeZion. Ak slovenský majster v tomto zápase uspeje, v priamom boji o miestenku do lukratívneho európskeho pohára číslo jeden ho čaká lepší zo súboja medzi rumunskou Konstancou a talianskym SSV Bolzano.

Kvalifikácia LM žien sa v sezóne 2012/13 hrá zmeneným systémom, v jednotlivých skupinách už nehrá každý s každým, ale na programe sú dva semifinálové a finálový zápas. Iuvente tak "stačí", na rozdiel od minulých sezón, na zabezpečenie premiérovej účasti slovenského ženského tímu medzi európskou hádzanárskou smotánkou, zvládnuť dva zápasy.

V minulom ročníku Michalovčanky stroskotali v 1. kole kvalifikácie. "Dúfali sme, že budeme hrať k.o. zápas o Ligu majstrov, čo sa nám splnilo. Bude to atraktívna konfrontácia aj pre divákov. Osobne som si želal, aby sme hrali s Klužom, napokon to bude silný Ferencváros. Ide o maďarského vicemajstra a úradujúceho víťaza PVP. Maďarky sú v úlohe favorita, my sa však pokúsime prekvapiť," povedal pre TASR generálny manažér Iuventy Jaroslav Čúrny.

Kvalifikačné stretnutia LM mužov sa odohrajú 8. a 9. septembra. Prešov sa v hlavnej fáze LM predstavil naposledy v sezóne 2010/11, v minulom ročníku neprešiel sitom kvalifikácie. Generálny manažér Tatrana Stanislav Šosták vyslovil so žrebom spokojnosť. "Dostali sme prijateľnú skupinu. Maccabi i Bolzano sú zdolateľnými súpermi. Konstanca bola v uplynulom ročníku účastníkom Ligy majstrov, no dá sa s ňou hrať. Máme právo zorganizovať turnaj, no ešte sme sa nerozhodli, či ho využijeme. Vlani sa nám domáce prostredie totiž neosvedčilo, navyše usporiadanie takéhoto turnaja je finančne náročné," povedal pre TASR Šosták.
 

Vyberte región